TURPEEN VARASTOINTI -JA TOIMITUSOHJE

Tiesithän, että oikeanlainen varastointi säilyttää turpeen laadun ja ehkäisee turpeen lämpiämistä? Laatu- ja turvallisuusasiat ovat meille tärkeitä, joten tutustuthan huolellisesti ohjeisiimme. Kerromme ohjeissamme myös toimitukseen liittyvistä asioista.

Turveauma kannattaa sijoittaa siten, että turpeen käyttö ja käsittely on joustavaa. Paras varastointipaikka on katettu tila tai lähellä karjasuojaa oleva tasainen, pintavesiltä ojin suojattu kenttä, jonne turve varastoidaan peitettynä. Peittäminen aumamuovilla kannattaa tehdä huolellisesti, ettei tuuli pääse repimään peitettä reunoistaan irti. Kuiviketurveaumaa ei kannata tiivistää yhtään, vaan jättää siihen tilaan, mihin se autosta purkaantuu.

Mikäli turve varastoidaan rakennuksen sisään, suosittelemme viikottaista turpeen lämpötilan seurantaa käsin tai sopivalla lämpömittarilla. Käsi tai lämpömittari tulee työntää turpeen sisään riittävän syvälle (yli 50 senttiä). Lämpeneminen aiheuttaa myös tyypillisen imelän hajun turpeeseen.Muiden kuivikkeiden varastointi turpeen läheisyyteen kielletty. Mikäli turve on jossain osassa aumaa lämmennyt yli 60 asteeseen ja polttaa kättä, niin auma on syytä tiivistää huolellisesti polkemalla ja peittää tiiviillä katteella. Toinen tapa on hajoittaa auma levälleen matalaksi kasaksi jäähtymään. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä oman alueesi myyntipäällikköön. Yhteystiedot ovat tämän sivun lopussa.

LUE KOKO OHJE

Myyntipäällikkö

Markku Punkari
Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Satakunta, Uusimaa ja Varsinais-Suomi

Myyntipäällikkö

Jani Sutinen
Etelä-Savo, Kainuu, Lappi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa ja Pohjois-Savo

Myyntipäällikkö

Sandra Storm
Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pohjanmaa