HOMMA SELVÄ!

Kiitos osallistumisesta arvontaan!

Peukut pystyyn – voittaja selviää toukokuun loppuun mennessä!

Jos tarvitset pellettisiiloosi sillä välin täydennystä, tilaa Vapon pellettiä täältä.

Maistuisiko odotellessa kotitekoinen pizza? Tässä on meidän suosikkiresepti herkullisen pizzan valmistukseen. Mitkä ovat sinun lempitäytteesi?

PIZZA MARGHERITA

3 pizzaa (ø 25 cm), valmistusaika 30 min + kohotus 12-24 tuntia
 

AINEKSET

Pohja
6 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
1 tl hienoa merisuolaa
3 dl kylmää vettä
 
Kastike
1 prk (400 g) laadukasta tomaattimurskaa (esim. Mutti)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
 
Täytteet
3 (à 125 g) palloa mozzarella di bufala -juustoa
100 g parmesaanijuustoa
1/2 ruukku basilikaa
 
Lisäksi
vehnäjauhoja leipomiseen
oliiviöljyä
 

TYÖVAIHEET

  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla melko löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja jätä se huoneenlämpöön 12–24 tunniksi. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
  2. Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan öljyn, balsamietikan, sokerin, suolan ja mustapippurin kanssa. Keitä 10 minuuttia hiljaa poreillen. Anna kastikkeen jäähtyä.
  3. Valuta mozzarellapallot hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi. Raasta parmesaani.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, jätä tyhjä uunipelti kuumenevaan uuniin. Ota kolmasosa taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille. Levitä taikina ohueksi pizzapohjaksi (ø 25 cm) käsin taputellen, jauhoja apuna käyttäen.
  5. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta, mozzarellaviipaleita ja parmesaaniraastetta. Ota uunissa ollut pelti ulos, vedä pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja siirrä pizza uuniin. Paista 10 minuuttia.
  6. Pyöräytä basilikan lehdet oliiviöljyssä ja lisää ne tulikuuman pizzan päälle. Tee loput pizzat samalla tavalla.
  7. Pirskottele valmiiden pizzojen päälle oliiviöljyä.

Resepti: Soppa 365/Glorian ruoka ja viini