Pellettisiilon siivoustalkoot

Pellettilämmittäjä, oletko kuullut siilon siivoustalkoista?

Pellettilämmitys on vaivaton puulämmitysmuoto. Se kuitenkin vaatii säännöllistä huomiota toimiakseen moitteettomasti. Polttimesta ja sen huoltamisesta puhutaan usein, mutta siilon huollosta ja siisteydestä puhutaan vähemmän. Puhdas siilo takaa sen, että polttimeen tai siirtojärjestelmään ei kerry liikaa irtoainesta.

Pellettisiilo tulisi puhdistaa aina täyttöjen välissä, usein siis muutama päivä ennen toimitusta. Pelletin ominaisuuksiin kuuluu hienoaines. Polttimessa hienoaines voi laavautua ja vahingoittaa poltinta. Irtoaines kertyy pelletin joukkoon osittain jo tehtaalla. Lisäksi irtoainesta syntyy toimituksen yhteydessä, kun pelletit liikkuvat joukolla siiloon. Myös siilosta polttimeen siirtyessä pellettiin syntyy hienoainesta. Hienoaineksesta ei ole haittaa, mikäli sitä ei ole liikaa. Tähän voi vaikuttaa esimerkiksi siivoamalla pellettisiilon asianmukaisesti ja riittävän usein.

Varastoi pelletti kuivassa

Kiinnitä huomiota pellettivaraston kuntoon. Pelletti ei kestä lunta, jäätä tai vettä. Kostuessaan se voi paakkuuntua ja aiheuttaa syöttöhäiriöitä. Kostea pelletti tuo huonomman palamistuloksen. Suursäkkejä kannata siis säilyttää irtolavan tai korokkeen päällä. Ulkona säilytettäessä pellettisäkit kannattaa suojata huolellisesti, jotta esimerkiksi linnut eivät pääse nokkimaan säkkeihin reikiä. Ulos katetun pellettisiilon vedenpitävyys kannattaa tarkistaa aina siilon siivouksen tai toimituksen yhteydessä.

Jos käytät irtopellettiämme, suosittelemme hankkimaan varalle muutamia pikkusäkkejä toimitusten väliin. Vapon pellettiä pikkusäkeissä myyvät myös esimerkiksi Hankkija, K-rauta, Kodin Terrat ja Starkki. Säkit sopivat hyvin hätävaraksi. Tällöin pellettirekan odottelu ei käy liian jännäksi. Pyrimme toimittamaan pelletit asiakkaan toiveiden mukaisesti, mutta aina se ei onnistu. Toimitamme pelletit kuitenkin aina 10 päivän sisällä tilauksesta ja kuljettaja soittaa ennen toimitusta asiakkaalle.

Meiltä saat Paremman Palvelun pelletit Suomen joka kolkkaan pakattuna tai irtona – irtopelletin voit tilata jopa pikatoimituksena!

Poimi asiakkaidemme vinkit pellettisiilon puhdistamiseen

  1. Pellettisiiloa puhdistaessa tarkoitus on pääasiassa poistaa hienoaines. Varmista siis, että siilo on riittävän tyhjä ennen puhdistusta. Mitä vähemmän siilossa on pellettiä ennen siivousta, niin sitä helpompi se on toteuttaa.
  2. Avaa siilon luukku ja anna sen tuulettua muutaman tunnin. Huomio! Siilossa voi olla happivajetta ja vaarallisia savukaasuja, joten älä missään tapauksessa mene sisään ennen kuin siilo on tuulettunut riittävästi.
  3. Ota aina kaveri mukaan apuhenkilöksi, kun kiipeät sisään siiloon. Siiloa ei koskaan saa puhdistaa yksin, vaan siilon puhdistajan lisäksi ulkopuolella on oltava toinen henkilö varmistamassa, että keskusteluyhteys säilyy.
  4. Tyhjennä siilo ylimääräisestä pelletistä. Voit säilöä ne saaviin tai vahvoihin muovisäkkeihin, josta ne on helppo palauttaa takaisin siiloon, kun siivous on toteutettu. Vältä kuitenkin hienoaineksen keräämistä mukana.
  5. Käytä hengityssuojainta ja aloita siilon puhdistaminen. Kerää isoimmat purut ja pölyt esimerkiksi rikkalapiolla tai kuupalla. Käsiharja osoittautuu varmasti arvokkaaksi työkaluksi. Imuroi vaikeapääsyisemmät alueet.
  6. Kun siilo on putsattu, on paras aika tarkistaa siilon sisäpinnat mahdollisilta vaurioilta. Repsottavat siilonsaumat, pullistumat ja kosteat kohdat kannattaa tutkia tarkoin. Jos siilo ei vaadi korjaustoimenpiteitä, palauta pelletit siiloon.
  7. Onko uuteen pellettitoimitukseen vielä useampi päivä? Lähes kaikki rautakaupat myyvät puupellettiä, joten voit käydä ostamassa muutamia säkkejä, joilla pidät lämmityksen päällä pellettirekan tuloon saakka. Vapon puupellettiä myydään ainakin Hankkijan, K-raudan, S-ryhmän sekä Starkin liikkeissä.

Hanki pelletit meiltä

Pelletti on ekologinen valinta ja täyttä suomalaista laatua männystä ja kuusesta. Tilaaminen on superhelppoa ja sitä saat mitä tilaat! Voit tilata verkosta tai myyntipalvelusta, maksaa kerralla tai osissa, saada pelletit irtona tai säkeissä, joita niitäkin on eri koossa, eikä tavara lopu kesken. Toimitamme pellettiä kaikkialle Suomessa. Pellettieksperttimme auttavat aina, jos sinulla on kysyttävää tuotteesta!

Pellettiostoksille